Jesper Theis Band

 lørdag 4. maj 2019
 Kl. 21:00 - 0
 Døren åbnes kl. 20:00
 
Dør: 150,00 kr.

 Forsalg: 120,00 kr.

Jesper Theis Band
....er en helt nydannet kvartet, som Jesper har skabt for at udfordre delta bluesens og sine egne rammer. Hertil har han sammensat en unik gruppe af musikere med vidt forskellige baggrunde. Hver især er de fire musikere i stand til at byde ind med improvisation og nye indfaldsvinkler.

Theis selv spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson. Hvad enten det gælder fingerspil eller slide-guitar, er Jesper et stærkt kort både som solist og akkompagnatør. Han støtter således godt op om sin egen udtryksfulde, let raspende vokal, der med sin glød og fylde emmer af Mississippi-stemning. Blandt andre har Jesper Theis optrådt sammen med Tim Lothar, Peter Nande og Svante Sjöblom samt ungarske Mojo Workings, spanske Xiscu Rubio og finske Tomi Leino Trio.

Han har hurtigt etableret sig som et af de mest respekterede og pålidelige navne på den danske bluesscene. Når Jesper Theis optræder solo, er det med sange fra Narrow line, nye kompositioner og naturligvis numre af de delta blues-ikoner, der i sin tid inspirerede Jesper til at gribe guitaren og skabe sig et liv som bluesman.

Olav Gudnason er oprindelig uddannet klassisk kontrabassist, men kom i uføre med H.P. Lange og har i snart en halv menneskealder spillet ragtime og blues. Han kendes også fra bluegrass-trioen The Muleskinners, men derhjemme spiller Olav nu stadig mest klassisk. Det er således en bredt funderet bassist, der bidrager til bandets lyd med sit elastiske spil.

Jarno Varsted har skabt sig et navn som en virtuos mundharpespiller med en helt unik stil. Ud over en karriere som medlem af Young Comets og akkompagnatør for bl.a. H.P. Lange, Troels Jensen og Thorbjørn Risager har han udgivet to soloplader, hvor han virkelig afprøver grænserne for, hvad blues er, og hvad man kan udrette med mundharpen som det eneste instrument.

Niels Rose er konservatorieuddannet percussionist og har i den forbindelse studeret indisk og brasiliansk slagtøj. Det har givet ham et fundament, der sætter ham i stand til at lade sit spil styre af intuition og skabe musik på stedet, som altid er original. Niels ankommer til hver koncert med en julemandssæk fuld af ”legetøj”, som han så inddrager i musikken efter forgodtbefindende.

Arr.

 
Rampelys · Bindslevs Plads 6 · 8600 Silkeborg · info@rampelys.dk · Cvr: 30 03 87 89