Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

BLUES EXPLOSION DK/US/FIN

25. marts 2023 Kl. 20:00 23:30

BLUES EXPLOSION 2023

Vi har hentet den amerikanske Chicago-blues guitarist og sanger Rockin’ Johnny Burgin over dammen til en turné i Danmark.

Aftenen byder på et alsidigt og meget varieret blues program.

Det kan kun blive et brag af en koncert!

Oplev Peter Nande solo med sin mundharpe, Sahra Da Silva duo med Christian “Chris Copen” Bundgård, Johnny Burgin trio med Mikko Peltola og Niels Nello Mogensen, Nello i front for hele bandet. Og selvfølgelig ca. halvdelen af aftenen hele bandet for fuld damp med Sahra Da Silva og Rockin’ Johnny i skøn duet.
____________________________________________________________________________

BLUES EXPLOSION er:

ROCKIN’ JOHNNY BURGIN – (USA) (vokal, guitar)
Johnny Burgin er fra Chicago hvor han hos bl.a. Tail Dragger, Pinetop Perkins, Charlie Musselwhite og Sam Lay har gået den  klassiske bluesvej gennem bluesklubber verden over med ca. 250 jobs om året. Han er en rå og ærlig Chicago blues guitarist, en original, ægte sanger og ikke mindst en excellent performer. Dette har bragt ham verden rundt indtil pandemien satte en stopper for det.

Men nu er han tilbage igen og gæster Danmark og Finland her til foråret 2023. Han har udgivet 10 albums i eget navn og hans seneste Live album blev nomineret til Best Blues Live Recording 2019.

SAHRA DA SILVA (vokal) Københavnske Sahra da Silva, har i mere end et årti været en etableret del af den danske bluesscene. Hun har optrådt med et utal af danske soul og blues artister, og senest med Blues Explosion tilbage i 2020. Sahra Da Silva er i ordets bedste betydning en “rigtig” diva og synger med en overbevisende autoritet, uanset om musikkens motor udgøres af klassisk soul, rå Chicagoblues eller stemningsfuld gospel. Hun indtager scenen! Sahra er aktuel med albummet #blueswoman (2020)

CHRISTIAN BUNDGÅRD / CHRIS COPEN (klaver, vokal) Christian tilhører den nye unge generation af danske bluespianister. Han har spillet med og fået undervisning af bl.a. Troels Jensen og også af Hans Knudsen og Esben Just. Desuden er Christian en glimrende sanger! Chris udgav i 2021 det meget roste album “I Got Hipped”

PETER NANDE (mundharpe) er “Årets Danske Bluesnavn 2007” og DMA årets Hoochie Coochie Man 2019. Peter er kendt som en udadvendt og virtuos mundharpespiller. Han har de seneste 20 år arbejdet tæt sammen med utallige amerikanske og engelske bluesartister som f.eks. Mud Morganfield, James Harman, Lazy Lester, Big Joe Louis, m.fl. I Danmark er han en del af Big Creek Slim Band, Blues Jamboree, Togo Rhino og trioen Lothar, Nande & Schack.

MIKKO PELTOLA (trommer) er Finlands førende blues trommeslager, men har bosat sig i Danmark. Han har sammen med sit faste finske band Tomi Leino Trio været backing band for stort set samtlige amerikanske blues artister der har turneret i Finland de seneste 15 år. Her kan nævnes R.J. Mischo, Marc Hummel, James Harman, Lazy Lester og Steve Guyger. Senest turneret 1 måned med Aki Kumar Indien rundt.

NIELS NELLO MOGENSEN (bas,vokal) startede i 1980 i Danmarks første punk-band Lost Kids. Han kom senere med hos Johnny Madsen i 1996. Nello har været en fast del af Aarhus’ blues-miljø siden blues-boomet sidst i 80’erne bl.a. med trioen Don’t Mess. Siden 2014 i Grarup Allstars som han var med til at danne. Bandet fik DMA prisen som Årets Live navn 2019. Senest i 2020 sprang Nello ud som forsanger og bandleder i sit eget Nello & The Helping Hand Blues Band. Han har turneret med amerikanske blues navne som Blues Lights, Barrelhouse Chuck, Ron Hacker og Hook Herrera.

Detaljer

Dato:
25. marts 2023
Tidspunkt:
20:00 – 23:30
Pris:
Kr.220 – Kr.250
Begivenhed Kategori:

Arrangør

B’Sharp
E-mail:
bluesland@vip.cybercity.dk
Hjemmeside:
Se Arrangør hjemmeside
Bindslevs Plads 6
Silkeborg, 8600 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside
Scroll-Up
%d bloggers like this: