Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO UDSOLGT!

18. november 2022 Kl. 20:00 23:59

THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO Intensiteten er intakt hos det prisvindende og populære 7mands band, men der gives også plads til nye strejf af melankoli. Gennem mere end 1.000 koncerter i 21 forskellige lande har det hårdt swingende ensemble etableret sig som et af de flittigste navne på den danske og europæiske livescene. De trækker en stribe priser og flotte anmeldelser i deres kølvand.

Nu er der også nye sange fra det hårdt arbejdende orkester, der sætter en dyd i at spille smilet frem hos publikum. For det er det, blues kan: groove alle livets problemer væk. Det ved frontmanden bedre end de fleste.

På hans sange plejer Thorbjørn Risager at går i clinch med alt fra egen alder til den politiske virkelighed. På den måde symboliserer alt det, Thorbjørn Risager & The Black Tornado står for.

BLUES ER FOR ALLE

”Nogle tror, at blues er trist, fordi den er opkaldt efter melankoliens farve og har sine rødder i musik spillet af slaverne i USA. Men man skal huske, at det var musik, man samlede sig om, når man havde fri fra strabadserne. Den opstod i festligt lag og var beregnet til at danse til.

Den tradition vil jeg gerne være med til at løfte videre, så man forløser problemerne via musikken og går hjem med et smil på læben.”

I 2022 arbejder de på sammen måde, som da de begyndte. Thorbjørn Risager sætter sig derhjemme med sin akustiske guitar og skaber sangens kerne, inden det kommer i studiet, hvor alle byder ind med beats, basgange, hornstemmer og fills. Alt det, som giver Black Tornados touch af, at elementerne raser omkring Risagers stemme.

Den fordomsfri og fornyende tilgang til blues kan give sangene strejf af funk, gospel, soul, og rock ’n’ roll. Det afhænger af feelingen og sangens vilje. En af de markante nuancer er aksen af melankolske sange med akustiskguitar.

Den er opstået instinktivt, fordi blues nu engang afspejler, hvor Risager står i livet.

ALLE ER VELKOMMEN

For som Thorbjørn siger: ”Det er der, vi i bandet voksede op og mange af os mødte vores kærester.”

Nogle orkestre brager igennem og fader ud. Andre giver op, hvis gennembruddet ikke straks viser sig. Og så er der dem, for hvem det gælder liv og død at spille og stædigt vinder udbredelse ved at holde standarderne høje år efter år. Thorbjørn Risager & The Black Tornado hører til den sidste gruppe.

Stille og roligt – både i Danmark og i udlandet – vokser kendskabet til de eksplosive koncerter, hvor guitar, bas, trommer, orgel og blæsere omkranser Risagers kraftfulde vokal

– anmeldere har draget paralleller til både Ray Charles og Joe Cocker.

Blues ruller i blodet på ham og har gjort det, siden han som 10-årig hørte noget helt magisk.

Hjemme hos Risagers i Jyllinge satte hans to musiklærerforældre primært klassiske plader på anlægget, men inde hos naboen åbnede en anden verden sig.

Han var for lille til at forstå dybden af rødderne, mængden af støv og grus, størrelsen på smerten og ikke mindst den forløsende eufori i at synge det hele ud.

Han vidste bare, at det dér, det måtte han have med sig hjem. Man skal nok skynde sig og få en billet. Deres koncerter plejer at blive hurtigt udsolgt!

The Black Tornado

Thorbjørn Risager – Vocals, Guitars, Dobro

Emil Balsgaard – Piano, Organ, Rhodes

Joachim Svensmark – Guitars

Hans Nybo – Tenor Sax Peter

W Kehl – Trumpet, Flügelhorn, Trombone, Sousaphone

Søren Bøjgaard – Bass

Martin Seidelin – Drums, Percussion

Scroll-Up
%d bloggers like this: