Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

TOGO RHINO

15. april 2023 Kl. 20:00 23:30

TOGO RHINO

Togo Rhino spiller vestafrikansk blues blandet med Mississippi Hill Country Blues. Genren kan beskrives som “tranceblues” eller “ørkenblues” hvor man i stedet for typisk tre akkorder, ofte kun bruger en eller to akkorder som gentages igen og igen.

Musikken er fængslende, hypnotiserende og beroligende, men samtidig pågående og fuld af sprudlende energi med inciterende dansevenlige rytmer.

Ofte tryllebindes publikum og kommer i en meditativ tilstand – hvor det kan være svært at sidde stille. Musikken er på én gang voldsom og følsom, og kryber ind, så man kan miste fornemmelsen af tid og sted.

Nogle af Togo Rhino’s inspirationskilder er Tinariwen, Ali Farka Touré og Bombino på den afrikanske side, samt Fred McDowell, John Lee Hooker, Otis Taylor og Ry Cooder på blues siden.

De fire erfarne musikere er altid legende, energiske, opfindsomme, eksperimenterende og elsker at improvisere og finde nye veje. I kan glæde jer til musikalsk nærvær med et udadvendt band, der leverer “eksotisk” blues med rå energi og feel good attitude.

Besætning:

Alain Apaloo (Togo) (vokal/guitar/bas)

Peter Nande (vokal/mundharpe/perc)

Olav Poulsen (slideguitar)

Sal Dippa (Gambia) (percussion/trommer)

Alain Apaloo

Er en særdeles talentfuld guitarist og sanger, som på medrivende vis forener afrikanske grooves med blues og andre genrer. Han blev født i den vestafrikanske stat Togo i 1976. Her spillede han afrikanske trommer og sang i kirkekor fra barnsben, og begyndte som 11-årig at modtage guitarundervisning. Ti år senere flyttede han til nabolandet Ghana, og begyndte at spille med den lokale afropop-stjerne Kojo Antwi. I 1999 rejste han til København for at gå på det rytmiske musikkonservatorium, og har siden da haft København som base, og blevet en fast det af blues klubben Mojo, hvor han ofte står på scenen.

Peter Nande

Blev i teenageårene betaget af blues og mundharpe, og har siden da været i berøring med  mange blues genre. Han har udgivet en lang stribe albums i eget navn og i samarbejde med andre. Nande blev årets danske bluesnavn i 2007, fik Blues Kartellets ærespris i 2015, samt DMA’s iværksætterpris, “Hoochie Coochie Man” i 2019. Han er kendt som blues-entreprenør og står bag Danmarks eneste blues label “Straight Shooter Records”, som har været involveret i mange DMA nominerede og vindende albums. Nande spiller pt. med Lothar & Nande, The Cornbread Project, Big Creek Slim Band og Blues Jamboree.

Salieu Dibba

Er vokset op med den traditionelle vestafrikanske musik i Gambia, men har boet i Sverige i over 20 år.  Han er en alsidig og eftertragtet percussionist, som samarbejder med musikere fra hele verden. Han har spillet på mange af de største scener rundt om i verden, med bl.a. Tony Allen, Etienne Mbappe, Peps Persson, Toumani Diabaté, Moussa Diallo, Dawda Jobarteh, Sofi Hellborg, Sousou & Maher Cissokho, m.fl.

OlavPoulsen

Har huseret på den danske musikscene de sidste 25 år, primært inden for blues(miljøet). Han har, som en af kun få i Danmark, specialiseret sig i slideguitaren – både den elektriske og den akustiske, og bevæger sig ubesværet indenfor genrer som blues, rock og country – ind imellem med en snert af orientalske og indiske overtoner. Olav bliver ofte brugt som session musiker og spiller ellers ofte med Blues Jamboree, Ole Frimer og Chris Andersen.

 

Detaljer

Dato:
15. april 2023
Tidspunkt:
20:00 – 23:30
Pris:
Kr.120.00 – Kr.200.00
Begivenhed Kategori:

Arrangør

B’Sharp
E-mail:
bluesland@vip.cybercity.dk
Hjemmeside:
Se Arrangør hjemmeside
Bindslevs Plads 6
Silkeborg, 8600 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside
Scroll-Up
%d bloggers like this: