TROUBLE CATS

TROUBLE CATS

Trouble Cats udgav et nyt album, “Hard Facts & Poetry”, i foråret 2023. Ti spritnye numre, som tager bandet og alle andre med tilbage til det, der startede det hele. Den enkle og appellerende blues med elementer af Jump blues, Texas blues, Chicago blues, boogie, swing og rock ’n’ roll. Og med Trouble Cats’ helt eget udtryk og aftryk.
 
I godt 35 år har Trouble Cats været med på den danske bluesscene. Med originale sange, et tæt sammenspil og en udadvendt liveoptræden er Trouble Cats garant for en publikumsoplevelse i særklasse. Der er masser af liv i de gamle katte med deres nye album “Hard Facts & Poetry”, som indeholder ti originale nye sange alle skrevet af bandet selv.

Trouble Cats var nomineret til to priser ved Danish Music Awards Blues 2023! Årets Danske Bluesudgivelse (albummet “Hard Facts & Poetry”) og Blues Liveprisen.
 
De nye sange bekræfter Trouble Cats’ udtryk og måde at arbejde på. Som band har de altid skrevet og udgivet eget materiale. Det har i alle årene været deres kendetegn.
 
Trouble Cats har de senere år udgivet to album. Studiealbummet ”4” fra 2018, som var nomineret i kategorien Årets Bluesudgivelse ved Danish Music Awards Blues 2019, og livealbummet ”Live in Aarhus 2017”. Begge udgivelser fik fine anmeldelser, videoen til sangen ”Try” fra albummet blev modtaget med thumbs up, og sangen ”Rockin’ ’Round The Tombstone” blev spillet flittigt på DR P5.
 
De fire hankatte har som band en stærk holdånd og er et musikalsk kollektiv med en efterhånden telepatisk måde at skabe musik på. Enten det er i studiet, i øvelokalet eller live foran et publikum. Ude på scenerne er Trouble Cats aldrig bange for at lade publikum spille med, vriste sig fri af det sikre og kaste sig ud musikalske eventyr og letantændelige øjeblikke.
 
Trouble Cats opstod i 1987, da bluesboomet væltede frem, og spillestedet Fatter Eskil i Aarhus var hjemmebanen. Trouble Cats blev hurtigt et meget efterspurgt navn og spillede de næste mange år 80-100 koncerter årligt i både ind- og udland og udgav flere album. I dag er Trouble Cats stadig det, de altid har været: Et flittigt turnerende band med deres helt eget udtryk og en stor kærlighed til bluesrødderne og den enkle rock ’n’ roll. Turen går rundt i hele landet og også til de norske bluesklubber, hvor modtagelsen har været helt i top. 
 
Albummet “Hard Facts & Poetry” (april 2023) er ligesom forgængeren indspillet i Finland Studio i Aarhus med Jacob Worm bag knapperne. Trouble Cats gør det, de er er gode til, nemlig at skrive nye sange – for mange af sangenes vedkommende i kollektivt samarbejde – og at spille sammen som band og som én organisme.

Med studiealbummet ”4” (udgivet maj 2018) fortsatte Trouble Cats i samme tempo og med samme power, som har kendetegnet bandet de senere år. Albummet efterfulgte livealbummet ”Live In Aarhus 2017” (LongLife Records).

Trouble Cats er:
Henrik Hansen, mundharpe, vokal
Martin Blom, guitar, vokal
Morten Brauner, bas, kor
Henrik Thorsen, trommer, kor 

Trouble Cats på Facebook
Trouble Cats på YouTube

Yderligere oplysninger:

Dato 09-11-2024 21:00
Slutdato 09-11-2024 23:30
Døren åbner kl. 20:00
Link til billetkøb https://event-link.dk/arrangement/37918/
Link til Arrangør www.bsharp.dk