Paul Lamb & The Kingsnakes (UK)

Paul Lamb & The Kingsnakes (UK)

Paul Lamb & The King Snakes

Paul Lamb (født 9. juli 1955, i Blyth, en lille by nord for Newcastle, England) er en britisk bluesmundharmonikaspiller og bandleder. Han har haft en lang karriere igennem fire årtier som mundharpe-virtous og bandleder med fans over hele verden.

Lamb begyndte at spille mundharmonika i sin barndom, inspireret af Sonny Terry, og han var så heldig at møde og samarbejde med Sonny, efter at han begyndte at optræde i klubber i en alder af femten.
Lamb spillede kun akustisk blues indtil omkring 1980. Han spillede også sammen med sine helte Buddy Guy, Junior Wells og Brownie McGhee.

Han dannede Blues Burglars sammen med guitaristen Johnny Whitehill i begyndelsen af 1980’erne, en formation der til sidst blev til Paul Lamb & the King Snakes. De udgav et album med Ace Records i 1990, efterfulgt af 16 andre albums på adskillige selskaber.
Der har til dato udgivet 17 albums

Han blev belønnet med British Blues Connections årlige pris for den bedste lokale mundharmonikaspiller flere år i træk, mens King Snakes ofte tog titlen som bedste band.

Som en konsekvens heraf har hans egne mundharmonikafærdigheder været efterspurgte af utallige, og han havde et hit i 1994 i UK Singles Chart med nummeret “Harmonica Man” (under pseudonymet Bravado). Lamb har også arbejdet med Mark Knopfler, The Who og Jimmy Nail, spillet på BBC og film soundtracks og forskellige tv-reklamer i Storbritannien.
Lamb blev optaget i British Blues Awards Hall of Fame. Magasinet Blues & Rhythm beskrev hans band som “lazily cocksure and coolly aggressive”.

Deres seneste album hedder »Live at the Royal Albert Hall« og udkom i 2017.

Medlemmer af King Snakes-bandet har inkluderet sanger/guitaristerne Johnny Dickinson (død 2019) og Chad Strentz, bassisterne Jim Mercer, Dave Stevens og Rod Demick, trommeslagerne Mike Thorne, Martin Deegan, Alan Savage, Daniel Strittmatter og Sonny Below og Pauls søn Ryan på lead guitar.
Paul Lamb er da også en særdeles velkendt gæst på de danske bluesscener, om end der er gået nogle år, siden han har spillet her med sit band The King Snakes.
Sidste gang de optrådte i Silkeborg var i 2017. B`Sharp glæder sig til et gensyn lørdag den 26. oktober på Rampelys.

Line Up:
Paul Lamb - harmonica/vokal
Ryan Lamb - guitar
Chad Strentz - guitar/vocal
Orlando Shearer - bas
Mike Thorne - trommer

Yderligere oplysninger:

Dato 26-10-2024 21:00
Døren åbner kl. 20:00
Pris 240
Link til billetkøb https://event-link.dk/arrangement/38148/
Link til Arrangør www.bsharp.dk